Nieuwe stemmen

Jolijn Heesters, Sara Jansen, Matthies Klink, Marjet Poutsma en Nadjezda Verboom, vijf enthousiaste studenten geschiedenis en kunstgeschiedenis aan Universiteit Utrecht, werken onder begeleiding van kunsthistoricus Sanne Frequin aan een (literatuur)onderzoek naar de enorme schat aan schilderkunst die het Binnenhof rijk is.
 
Niet de gebruikelijke stemmen, maar juist onbekende en dus ‘nieuwe stemmen’ van het Binnenhof worden op initiatief van de studenten onder de loep genomen.

Augmented reality pop-up museum

Onlangs werd het projectteam uitgebreid met Arjan van der Ent en Erik Heil van Centric Nederland en Marcel van Zijderveld van Letter Z Design. Zij gaan samen met de studenten de uitdaging aan om de eeuwenoude taferelen en ‘nieuwe stemmen’ samen te brengen in een Augmented Reality pop-up museum.

Het pop-up museum zal in september 2022 voor het eerst te zien zijn in het Atrium van het stadhuis van Den Haag en maakt deel uit van de boekuitgave De kunst van het Binnenhof die gelijktijdig wordt uitgebracht.

Foto Richard Bryant