Hofboek I – Verleden van het Binnenhof

Hofboek I – Verleden van het Binnenhof is het eerste deel van een serie prachtige salontafelboeken uitgegeven door Document voor een Monument met als rode draad het Binnenhof. Een unieke verkenningstocht door de ontstaansgeschiedenis van het centrum van onze democratische rechtsstaat – langs de wording van een gebouwencomplex dat van groot historisch belang en uniek in de wereld is, en dat een eigen actuele dynamiek heeft.

Fragmenten

Hofboek I, Verleden van het Binnenhof vertelt vooral over de geschiedenis van het complex en doet dat niet met als doel een volledig beeld van het verleden te schetsen. In verschillende fragmenten halen we min of meer bijzondere, soms weinig algemeen bekende, historische gebeurtenissen naar voren.

We gaan in op de voorbereidingen voor de hoognodige renovatie en geven een voorproefje van wat nog komen gaat. Het tweede deel, dat halverwege het renovatieproces verschijnt, vertelt over de parlementaire geschiedenis en laat, in artikelen en interviews, de gebruikers van het Binnenhof aan het woord. Voor het derde deel, dat uitkomt bij de ingebruikneming van het dan vernieuwde Binnenhof, duiken we de geschiedenis in om o.a. de bouwkundige aspecten in al hun verscheidenheid bloot te leggen, én volgen we vooral de jaren van renovatie en de, soms ongetwijfeld verrassende, ontdekkingen die tijdens dat proces zijn gedaan.

Document voor een Monument I/III – Verleden van het Binnenhof

Incl. BTW / GRATIS THUISBEZORGD


Beeld ↑Willem II sticht het Binnenhof te ’s-Gravenhage, ca. 1250, Johann Heinrich Maria Hubert Rennefeld, naar Reinier Craeyvanger, 1865 – 1870 — Collectie · Rijksmuseum, Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk