Hofboek II – Gebruik van het Binnenhof

Hofboek II – Gebruik van het Binnenhof gaat dieper in op de geschiedenis van onze democratie en het gebruik van het Binnenhof, en daarin staan de oude bewoners en huidige gebruikers centraal.

Pronkzalen en achterkamertjes

Als je toen en nu rondloopt op het Binnenhof, wie hoor en zie je dan? Hoe worden de zaken geregeld, wat zijn de geschreven en ongeschreven wetten? Wie liepen er al die jaren door de gangen, pronkzalen en achterkamertjes? Welke verhalen zijn nog niet verteld?

Hofboek II – Gebruik van het Binnenhof dat halverwege het renovatieproces verschijnt, vertelt over de parlementaire geschiedenis vanaf 1815 tot nu en laat, in artikelen en interviews, de gebruikers van het Binnenhof aan het woord – van minister tot bouwvakker, van schoonmaker tot projectdirecteur.

Journalisten stellen in interviews de herinneringen en ervaringen samen van o.a. belanghebbenden en bewoners uit de directe omgeving, kinderen van het Binnenhof, mensen uit het landsbestuur, de Rijksoverheid en de politiek, parlementair journalisten en huidige gebruikers — van griffiers tot koffiedames.

Document voor een Monument II/III – Gebruik van het Binnenhof
Verwacht najaar 2023

Incl. BTW / GRATIS THUISBEZORGD

Dit vind je misschien ook leuk