Hofboek III – Toekomst van het Binnenhof

Hofboek III – Toekomst van het Binnenhof dat uitkomt bij de ingebruikneming van het dan vernieuwde Binnenhof, duikt de geschiedenis in om o.a. de bouwkundige aspecten in al hun verscheidenheid bloot te leggen. Daarnaast volgt de redactie de renovatie zelf en de, soms ongetwijfeld verrassende, ontdekkingen die tijdens dat proces worden gedaan.

Jeugdig élan terug op het Binnenhof

Medio 2026 verhuizen de ‘bewoners’ terug naar het Binnenhof dat dan weer voldoet aan alle moderne eisen. Niet alleen om ruimte te bieden aan parlement en regering maar ook om de samenleving er goed te kunnen ontvangen.

Voor het derde deel volgen we meer dan vijf jaar de uitvoerders en belanghebbenden van de renovatie én duiken we de geschiedenis in om o.a. de bouwkundige aspecten in al hun verscheidenheid bloot te leggen en hun oorsprong, het gebruik en eerdere renovaties en nieuwbouw door de eeuwen heen in kaart te brengen. Ook belichten we de veranderende politieke constellaties van de laatste 50 jaar en de weg naar de toekomst.

De redactie stelt de herinneringen en ervaringen samen van o.a. historici, politici, architecten, bouwkundig ingenieurs, bouwuitvoerders en overige (tijdelijke) bewoners van het Binnenhof.

Document voor een Monument III/III – Toekomst van het Binnenhof
Verwacht najaar 2026

Incl. BTW / GRATIS THUISBEZORGD


Beeld bovenaan Corné Bastiaansen – Rijksvastgoedbedrijf

Dit vind je misschien ook leuk